حرف های نگفته ...شایدم گفته

آمدم بردم ماندم آمد بردم رفتم مردم ای کاش رفته بودم (حالا اگه کسی فهمید یعنی چی ؟)

 

 

 

بعضی از ما متاسفانه فکر می‏کنیم که سلامتی

 در اعتدال است و چنانچه از هرچیز به اندازه اعتدال

 مصرف شود دیگر هیچ ضرری نخواهد داشت و بدن

پاسخی منفی نشان نخواهد داد؛ اما واقعا اینطور

نیست. بعضی غذاها یعنی دست و پنجه نرم کردن

 با مریضی و سرطان! شاید بعضی غذاها مستقیما

 پس از مصرف اثراتی منفی خود را نمایان نکنند ولی

 مطمئن باشیم که این گروه از غذاها در دراز مدت،

آثاری سوء را بدنبال خواهد داشت و بهتر است که

میانه‏روی در این رفتار را کنار گذارده و کمی به فکر

 سلامتی خود باشیم. با خود نگوییم “یک بار در ماه

چیزی نمی‏شود!”

در اینجا به ٣مورد از این غذاها اشاره می‏شود (با

اینحال که از ۷ مورد بسیار بیشتر است)

۱– نوشابه گازدار
یک بطری متوسط نوشابه گازدار شامل ۱۰

قاشق چایخوری شکر، ۳۰ تا ۵۵ م.گ کافئین،

مقادیری افزودنیهای صنعتی و رنگ و نمک

می‏باشد که نوشابه‏های رژیمی برخلاف نامشان

به دلیل طعم دهنده‏های مصنوعی خاص، شاید

بسیار خطرناکتر از نوشابه‏های گازدار طبیعی

باشند. مشکل اصلی اینجاست که این نوع

 نوشابه‏ها تبدیل به عضو جدانشدنی رژیم

غذایی بعضی خانواده‏ها شده است. بر اساس

 تحقیقی در مجله Pediatrics، مشخص گردیده

 که بین ۵۶ تا ۸۵ درصد کودکان به طور متوسط

 روزانه ۱ بطری و ۲۰% جوانان و نوجوانان بطور

متوسط روزانه ۱ بطری نوشابه گازدار مصرف می‏کنند.

همانطور که Center for Science

in the Public Interest) CSPI) اشاره نموده است،

 خانواده‏ها و مسئولین می‏بایست مصرف این

نوشابه‏ها را به حالت اصلی خود که همانا جهت

 مصارف درمانی در موقعیت‏های خاص (مثلا

مشکل معده و …) بوده است بازگردانند. این

 گروه آمریکایی قبلا نیز بیانیه‏ای را مبنی

بر اینکه خطر مصرف نوشابه‏های گازدار همچون

مصرف سیگار باید عنوان شود، به سازمان غذا

 و داروی سازمان ملل ارائه داده‏اند. (خطراتی از

 جمله دیابت، اضافه وزن و مشکلات دهان و دندان و معده).

۲ – چیپس و سیب زمینی

 سرخ شده
این خوردنی دوست داشتنی بخصوص

 در میان نسل جوان، شامل آکریلامید است

که این ماده عامل بسیاری از سرطانها

 و صدمه به بافتهای عصبی بدن می‏باشد

که هنگامیکه غذا در دماهای بالا پخته و

 یا تفت داده شود بوجود می‏آید. آقای

 Dale Hattis استاد دانشگاه Clark آمریکا

چنین می‏گوید : “من تخمین می‏زنم که

سالانه بیش از هزاران سرطان به دلیل

عامل آکریلامید در آمریکا شناسایی می‏شود.”

هنگامیکه CSPI آزمایشات متعددی را بر

روی انواع فرنچ فرایز یا همان سیب زمینی

سرخ شده و انواع چیپس انجام داد، اینطور

نتیجه شد که مقدار آکریلامید موجود در یک

 وعده غذای آمادۀ تهیه شده از بیرون، ۳۰۰

 برابر مقدار مجاز در یک لیوان آب از نظر آژانس

 محافظت از محیط زیست (EPA) است.

اما این کل داستان نیست؛ این نوع

خوردنی خوشمزه شامل چربی‏های ترانس

 بالا می‏باشد که این نوع چربی‏ها عامل

 اصلی انسداد رگهای خونی و همچنین

 افزایش سطح کلسترول بد خون و کاهش

 کلسترول

خوب خون هستند (به روایت نویسنده)

 و همچینین عامل افزایش ریسک حملات

قلبی، دیابت و سرطان نیز می‏باشند.

در کل در نظر داشته باشیم که فرنچ

فرایز و چیپس و امثالهم شامل دو عامل

 مهم سرطانزا می باشند.

۳ – انواع دونات

 (نان سرخ شده)
فرآورده‏ای بسیار خوشمزه! اما در صورتیکه

 بیشتر دقت نماییم می‏بینیم که چیزی جز آرد

 و شکر و روغن ندارد. روغن با ترانس بالا

 که کیفیت آن نیز برای ما معلوم نیست.

همچنین طعنم دهنده‏های مصنوعی را

فراموش نکنیم. “وقتی آنها را می‏بینیم،

فقط به گردی وسط آن دقت می‏کنیم”

 این را Carla Wolper متخصص تغذیه در

 مرکز تحقیقات چاقی نیویورک عنوان نموده است.

ضمنا به نظر شما یک عدد دونات چقدر

می‏تواند ارزش غذایی داشته باشد؟

 آیا به خوردنش می ‏ارزد؟

  
نویسنده : ساراگل ; ساعت ۸:٠۳ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٧/۱٢/٢٧
تگ ها :